En guide till balklänningar för långa flickor

Nedan följer en kort genomgång över vad man kan tänka på vid köp av balklänningar om man är en lång kvinna. Det kan vara svårt för en lång kvinna att hitta en balklänning som passar, särskilt med höga klackar.

Det finns särskilda butiker som saluför balklänningar för långa personer men många av dessa butiker är fokuserade på riktigt långa kvinnor och kanske inte på kvinnor som bara är längre än genomsnittskvinnan.

När du är lång kan du behöva tänka på redan vid köpet att du kanske måste göra ändringar av klänningen för att den ska passa dig så innan du ens börjar processen kan det vara bra att förbereda dig i detalj och ta reda på dina exakta mått. När du tar fram måtten får du inte glömma bort att mäta dig med olika höjd på klackar. Det kan mycket väl vara så att du vill gå på bal i en viss sorts klackar en gång men med högre eller lägre klackar en annan gång.

Eftersom du helt säkert behöver göra ändringar av balklänningen och också behöver mäta dig själv i detalj kan du som första steg leta upp en bra sömmerska eller skräddare som kan göra både mätningen och de ändringar som behöver göras efter att du köpt balklänningen. Det kan också vara värt att diskutera med sömmerskan eller skräddaren om hur ändringar av balklänningen kan göras på ett sätt som gör det möjligt att ändra den igen senare om du skulle vilja gå på bal igen men med lägre klackar.

När du väl har mätt upp dig kan du börja söka efter en balklänning att köpa och då är Internet ett bra ställe att börja på. Det finns företag som till exempel JJ’s House som har så bra priser på balklänningar att du faktiskt kan köpa flera balklänningar för de olika situationer du kanske vill bära dem.

Image result for En guide till balklänningar för långa flickor

Efter att du hittat din balklänning, eller balklänningar, är det dags för dig att prova dem alla och sedan gå tillbaka till sömmerskan eller skräddaren för att göra de ändringar du tycker behöver göras. När du går till sömmerskan eller skräddaren ska du ta med dig de olika skor du kan komma att använda på balen och prova klänningen i alla olika situationer du kan tänkas använda den.

Särskilda balklänningar för långa flickor

Långa flickor bör också tänka på helheten när de väljer balklänningar. Det är inte bara så att längden på balklänningen ska passa till flickans långa ben, den ska också göra ett symmetriskt helhetsintryck. Det är därför värt att tänka igenom också vilken frisyr du vill ha. Frisyren kan göra att du ser längre eller kortare ut beroende på höjd eller bredd så det måste tas med i beräkningen. Samma sak gäller om balklänningen ska ha axlar eller inte samt hur ärmarna är gjorda, om det nu finns ärmar överhuvudtaget.

Accessoarer till långa balklänningar

Den viktigaste accessoaren till en långbalklänning har vi redan diskuterat, nämligen skorna. De andra accessoarerna som är värda att tänka på är handskarna, handväskan och smyckena. Handskar kan göra att du ser längre eller kortare ut och de kan också bidra till ett intryck av bredd beroende på vilken färg handskarna har. Samma sak gäller för handväskan, planerar du för att ha en väldigt liten eller bara en liten handväska till balklänningen? Det spelar roll.

Numera kan du dock glädjas åt att formaliteterna kring balklänningar inte är lika strikta som de var tidigare. Friheten avseende urringning, färger, frisyrer, handskar eller inte, höjden på klackar och mycket annat är mer liberalt nuförtiden vilket kommer att underlätta för dig när du är lång och väljer din balklänning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *